Subtitulo

Troba la teva parella


cabecera

cabecera

dijous, 3 de juliol del 2014

La primera cita: Consells per a les dones

Al nostre article anterior proposàvem un seguit de consells sobre com plantejar la primera cita, enfocats especialmente cap als homes. Tal i com vam avançar, durant aquesta nova entrada tractarem quins són els factors que les dones han de tenir en compte a l´hora d´afrontar amb èxit la primera trobada. Volem abordar aquest article des d´una perspectiva una mica diferent: ens basarem en els estudis portats a termes per Rachel Greenwald, ja que aporten informació directa sobre què valoren realment les homes en les seves parelles.

Rachel Greenwald, formada a Harvard, escriptora d´èxit, reconeguda matchmaker (és responsable de més de 800 matrimonis) coach de parelles, remarca quines són les claus que cal tenir en compte. Greenwald parteix d´una àmplia investigación, realitzada durant 10 anys i amb la col·laboració de 1000 homes solters, on analitza quins aspectes han tingut en compte a l´hora de proposar una segona cita, i per contra, quins altres han fet que no vulguin seguir coneixent aquella persona.

L´autora destaca que una de les raons principals que fan que l´home rebutgi una segona cita és la presència de l´estereotip que anomena com "The Boss Lady"; és a dir, l´estereotip d´una dona molt atractiva, que projecta una vida extremadament exitosa i un control important en totes les seves facetes (personal i profesional). La majoria d´homes entrevistats confessen que, davant una persona així, se senten molt pressionats, ben bé com si estiguéssin en una entrevista de feina: perceben que la dona tracta de "contractar-lo" en comptes de trobar un company i de gaudir de la cita conjuntament. En resum, els homes tendeixen a considerar que aquest tipus de dona és massa controladora i competitiva, i inconscientment, aquestes característiques li resten feminitat. Quan l´home arriba a casa espera trobar-se algú amb qui relaxar-se i poder ser ell mateix, no un segon cap o supervisor. A partir d´aquesta troballa, doncs Greenwald recomana a les dones afrontar la primera cita d´una manera més relaxada, sense fer èmfasi ni presentar-se com una superwoman, ja que pot provocar un efecte contraproduent.

Un segon factor a tenir en compte és el rebuig que senten la majoria d´homes davant l´ús d´expressions absolutes (mai, totalment, definitivament,...) ja que interpreten que la persona que tenen davant pot ser inflexible, i conseqüentment, podría provocar conflictes en una relació a llarg termini: busquen una persona adaptable amb qui poder plantejar una vida en comú.
 
Un dels aspectes que més preocupen a l´hora de plantejar la primera cita és triar quins són els temes de conversa més "convenients". És recomanable centrar la conversa en les àrees d´interès de totes dues parts: lectura, viatges, cinema, teatre... i parlar de manera moderada sobre la família (és a dir, no basar la trobada en un repàs a la biografia particular, i encara menys, en parlar de les anteriors ex-parelles). En canvi, és convenient evitar temes que poden ser, d´entrada, font de conflictes: per exemple, la religió o la política.
 
Què cal fer quan, després d´un dinar o sopar, arriba el moment de pagar? L´estudi de Greenwald assenyala que un 84% dels homes volen (i esperen) pagar el compte, però alhora, també desitgen que la dona no doni per fet que ells han de pagar. Fer un petit gest d´agafar la bossa o cartera a l´hora de pagar pot ajudar a què l´home no se sentí "predeterminat" a pagar. A més a més, apreciarà que la dona valori el detall que sigui ell qui pagui el compte, així que no estarà de més deixar-ne constància agraïnt-li-ho directament.
 
Arribats a aquest punt, l´autora assenyala que el factor principal que fa que un home vulgui tenir una segona cita pot semblar tan simple com el fet de percebre que la dona és una bona persona. Què cal entendre com a "bona persona"? Segons Greenwald, que la parella sigui una persona "de qualitat", que tingui potencial com a parella a llarg terme. No es tracta de fer gans demostracions, ben al contrari: els homes tendeixen a fixar-se en petits detalls, petits gestos i fer judicis instantanis, que li demostrin que es troba davant una persona considerada, empática, respectuosa i que tingui cura dels altres.
 
Què en penseu sobre les investigacions de Rachel Greenwald?
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada