Subtitulo

Troba la teva parella


cabecera

cabecera

dilluns, 15 de setembre del 2014

Whatsapp i Facebook... enemics de les primeres cites?

Whatsapp, Facebook, Twitter... són paraules que han esdevingut molt populars els darrers anys. Tot i la seva indubtable utilitat, de vegades poden provocar més d´un mal de cap. En aquest article volem oferir-vos un recull de consells sobre l´ús que li donem a aquestes eines i com evitar cometre errors abans de conèixer la persona que us proposem com a propera presentació.


SOBRE L´ÚS DE FACEBOOK

Pot ser que, abans de tenir la primera cita, i per intentar “trencar el gel”, decidiu donar-vos els respectius usuaris de Facebook. En un primer moment pot semblar que és una forma ràpida d´intentar “conèixer-vos” una mica abans de trobar-vos personalment, però mirar el perfil de l´altra persona també pot col·laborar a crear-ne una falsa idea.

A través de Facebook proporcionem molta informació de nosaltres mateixos, introduïda durant diferents moments i en diverses circumstàncies. Potser una foto desafortunada o un comentari no gaire encertat no és gaire rellevant per a la gent que ja us coneix. Però penseu que la vostra presentació intentarà formar-se una idea de com sou a través de totes les pistes que pugui trobar al vostre perfil, i que no contará amb més informació per a contrastar-la que la que us proporcionem a la fitxa de presentació. Llavors, aquell petit comentari que ja havíeu oblidat, pot ser magnificat i provocar un cert rebuig o una mala predisposició abans de trobar-vos en persona.

Un altre inconvenient que pot ocasionar emprar Facebook és que podeu tenir accès a veure les amistats del vostre candidat. I si trobeu que teniu amistats en comú? O bé i si descobriu que és amic/ga de la vostra ex-parella? Descobrir ambdues possibilitats abans d´haver tingut temps a quedar pot provocar que us sentiu incòmodes: us pot quedar el dubte que els amics/amigues comuns parlin de vosaltres (i de vegades pot ser que la informació que proporcionin no sigui la més positiva). Si no heu tingut l´ocasió de tenir una primera cita, les paraules que puguin facilitar aquests nexes comuns seran l´única referència que tindrà el vostre candidat de vosaltres, i pot condicionar-lo abans d´hora.


QUÈ CAL EVITAR DE FER SI S´EMPRA WHATSAPP?

Pel que fa al whatsapp, tot i ser una aplicació molt pràctica en múltiples ocasions, també pot esdevenir un arma perillosa. En primer lloc, no aconsellem quedar mitjançant whatsapp, creiem que és molt més agradable mantenir una petita conversa per telèfon amb l´altra persona. Així us podeu conèixer una mica abans de la trobada i començar a trencar el gel. A més a més, quedar a través d´un missatge és molt més fred i impersonal que fer-ho telefònicament.

També aconsellem que, si malgrat parlar per telèfon, heu decidit també emprar el whatsapp, ho feu de forma moderada. Enviar molts missatges pot saturar el/la candidat/a fins el punt de rebutjar tenir una primera cita. A més a més, pot donar peu a què s´originin malentesos provocats per una mala interpretació del missatge, o bé per rebre missatges a hores que consideri intempestives.

Un altre factor a tenir en compte és que sovint, a l´hora de teclejar un missatge, es pot recórrer a escriure abreviacions o poden cometre´s faltes d´ortografia, ja sigui per anar amb presses o provocades per un petit descuit. Tot això pot col·laborar a què l´altra persona generi una impressió no gaire positiva del/la candidat/a.

Així, recomanem que limiteu l´ús del whatsapp a moments molt concrets i puntuals (per exemple, acabar de confirmar l´hora o el lloc de la cita), o bé per preguntar-vos quan us va bé de parlar amb tranquil·litat per telèfon.

En resum, doncs, creiem que l´ús de les noves tecnologies abans de tenir una primera cita hauria de ser molt reduït i, en la mesura de les vostres possiblitats, mirar d´evitar-lo. És molt més positiu per al desenvolupament d´una relació que la interacció sigui en persona, ja que així podreu conèixer -vos directament i sense interferències.

Esperem que aquests consells us siguin de gran utilitat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada